ERP

ERP of Enterprise Resource Planning, is een zeer ruim begrip. Het komt er op neer dat je zoveel mogelijk processen in je bedrijf probeert te verbinden via één geïntegreerd softwarepakket.

Waarom is dit nuttig?

  • Als alle processen verbonden zijn, hoef je maar één keer de gegevensinput te doen
  • Hierdoor kan je gegevens die je in één module ingeeft, ook gebruiken in andere modules. Voer je bijvoorbeeld een nieuw personeelslid in, dan kan je die persoon ook onmiddellijk inzetten in de module rond Project Management of Productie… of als je een product invoert bij Sales, zal je dit ook kunnen gebruiken bij de facturatie, de webshop of de voorraadberekening, enzovoort …
  • Eén pakket voor alle processen zodat alle stappen eenzelfde gebruikservaring krijgen. Dit vereenvoudigt de manier van werken en het opleiden van nieuwe medewerkers.
  • Bij het opstellen van rapporten kan je alle gegevens over alle modules heen gaan gebruiken en vergelijken met elkaar

Het is een fabeltje dat ERP enkel nuttig kan zijn voor grote bedrijven

Ook voor kleinere ondernemingen zijn er handige ERP pakketten op de markt, meestal in de cloud en met een moderne look en gebruikservaring. Door de toegenomen concurrentie op vlak van bedrijfssoftware zijn de prijzen sterk gedaald en kan je vaak het pakket op maat samen stellen zodat je enkel betaald voor wat je effectief gebruikt.

Beu om alles in aparte programma’s op te lossen? Wil je eens een externe blik op je processen om te zien of ERP een verbetering kan zijn?

Contacteer ons