Personeelsplanning: as simple as drag and drop

Zou het niet handig zijn om je personeelsplanning digitaal te laten verlopen? Een eenvoudig schema van de werkweek waarin je gemakkelijk met ‘drag and drop’ de verschillende medewerkers kan slepen naar de juiste shift… Goed nieuws: dit is perfect mogelijk in moderne cloudsoftware en waarschijnlijk aangevuld met slimme functionaliteit waar je zelf nog niet aan gedacht hebt.

Schema

Het schema kan een agenda-overzicht zijn zoals in Outlook of andere agendatools die gebruikt worden, waarbij je de werknemer of ploeg kan selecteren en zo een overzicht krijgt van de planning. Maar het kan ook anders, met een lijst met personeelsleden en horizontale balken om op die manier de planning weer te geven en gemakkelijk te kunnen bewerken.

Wie werkt wanneer?

Verschillende weergaves zijn mogelijk: een overzicht per project, een overzicht per dag/week/maand, selecteren van een aantal personeelsleden om een gaatje te vinden, enz…

Ploegen

Wat met ploegen bijvoorbeeld? Voor een ploeg is het schema exact hetzelfde dus wil je het maar één keer ingeven. Tegelijk wil je in je overzicht toch duidelijk zien wie er precies in die ploeg zit? Geen probleem. Aanpassingen voor de volledige ploeg zullen ook in de planning van een individuele medewerker worden aangepast.

Notificaties

De verschillende tools die aan personeelsplanning doen (veelal geïntegreerd binnen een ander softwaresysteem), hebben een eigen manier om medewerkers op de hoogte te brengen van de planning. Ofwel heeft de medewerker een account nodig en kan hij of zij zo de eigen planning raadplegen. Ofwel wordt er gewerkt met een app waarbij enkel de planning zichtbaar is, eventueel gecombineerd met werkbonnen om in te vullen. Andere systemen zullen een overzicht van de planning via mail versturen naar de betrokkenen, enz…

Gedaan met tientallen telefoontjes, mailtjes en onduidelijkheden. Eén plaats voor de planning en iedereen kan het in de cloud raadplegen. Logisch toch?

En zou het dan ook niet handig zijn dat medewerkers zich zelf kunnen in- en uitschrijven voor shifts? Denk maar aan de horeca of evenementensector, maar misschien ook in uw business relevant. Contacteer ons en we tonen u hoe dit werkt.

Urenstaten

Als die uren in de planning ingegeven zijn en dit zijn de effectief gewerkte uren, kan ik dat dan niet rechtstreeks naar het sociaal secretariaat sturen? Efficiënt werken is toch zoveel mogelijk dubbele input vermijden? Inderdaad, dit kan en werkt heel vlot.

Benieuwd om dit alles eens live te zien?

Contacteer ons

Drukt u nog facturen af? Tijd voor digitalisering!